T: Herman van VeenEen doelpunt
jaar: 1984

Wat een weer hè? Ben ik even blij, dat ik een badmuts op heeft. Wat een partij hè, goeienmiddag... 't Is al begonnen hoor. Lekkere vlag heb jij bij je zeg. Staat je club erg laag? Wat een elftal, hè. Je schaamt je toch kapot, er loopt een kapitaal op die akker hoor. Het gras groeit harder, dan die gasten lopen. Ze zijn zeker bang, dat het krijt gaat stuiven.
Hou je gebit vas met dat tempo, achterlijke! God, Christus me ziele, wat een statische handel zeg. En daar loopt voor een paar stuivers in die Adidasse, daar geef je nou je geld voor uit, volgens mij zijn wij de laatsten. Lope, ho maar.
Hé Saks, haal jij es even een worst voor me, deze maat, d'r is toch geen flikker an, je ken toch wel even een worst voor me halen, man? Maak dat nou uit, kijk jij naar die zooi? Je hebt toch geen verstand van voetballen. Haal jij even een worst, man, doe niet zo lullig, asociaal. Ik kan hier toch niet weg. Ik sta tussen twee boekensteunen. Val dan lood,... kop, piet knap. Val dood. Zeg, Piggelmee, ken U misschien een worst voor mij halen?
Hebbie die man gezien met die arme? Der staat een tuincentrum naast me. Heb jij die bielzen allang? Als jij zo'n biels in je broek hebt zitten dan mag je vrouw wel op turnen. Lekkere stoot haar heb jij op je borst. Lekkere inplant zeg. Loopt dat helemaal door? Doe wat aan die kale plek bij de goal zeg, sta wat af, zaai wat uit, doe es wat aan ontwikkelingswerk, geit. Wat een partij...

Ik sta me hier de kleren te vervelen, joh. Lekker brilletje heb jij op zeg. {Zet bril op.) Maar dat ziet er totaal anders uit. Ik zie ineens minstens 88 spelers lopen op dat weiland. 't Lijkt wel onder-water-polo. Heb u die bril in bed ook op? Vandaar die walle. Is dat je reservetank? Ken jum wel vinde onder die vethandel. Zeg, ken u wat zinge? D'r is toch geen flikker an, joh. Hij vindt het wel aardig. Hij vindt het wel aardig, die dweil.
Zo, ze zijn over de middellijn. 'Van harte gefeliciteerd. Val niet over de penaltystip. Hij is vandaag nogal wat aan de hoge kant. Een fatsoenlijke één-twee zit er toch niet meer in. Heb jij een fatsoenlijke één-twee gezien? Ja, met de cornervlag bedoel je. Dacht zeker dat het een buitenspeler was met bronchitus.
Zo, hij geef hem af. Hij scoort! Hij heb gescoord. We hebben een goaliejo... We hebben een goaliejo... Buitenspel. Buitenspel zegt die klerenlijer. Keurt ie af, die dweil hé, die goal. Wat een vieze lul, wat een kloothommel zeg buitenspeler... Heb hij gevlag ? Nee, hij knipperde met zijn wimpers, lul. Ik word gek, hondelul, schop zijn fluit in zijn bek, verrotte poot, ik sla je nu op je bek godverdomme...verschenen op:

Het een en ander (1985)