Alfred J.Kwak
Afspraak is Afspraak
tekeningen:
Harald Sieperman

type-boek:
stripboek

uitgeverij:
Signature

uitgiftejaar:
2004

isbn:
90 5672 147 X

formaat:
21 cm x 29 cm

bijzonderheden:
Alfred Jodocus Kwak is als Tijdelijke Koninklijke Brillenzoeker aanwezig bij een belangrijke gebeurtenis. Iedereen is er. Op ééntje na. Alle presidenten, koningen en bazen van de dierenwereld. Bij elkaar in één grote zaal, samengekomen om een handtekening te zetten op een belangrijk stuk...
Een stuk papier waarop staat dat alle kinderdieren, waar dan ook ter wereld, behoren te krijgen waar ze recht op hebben. Zoals eten en drinken, een dak boven het hoofd, pilletjes en drankjes als je ziek bent, een bed om te slapen, boeken om te lezen, muziek om op te dansen en te zingen.
Iedereen tekent het contract. Maar dan blijkt de machtigste van allemaal, president Sjors O. Bear van Pentagonia, geen pen te hebben. Alfred trekt een van zijn eigen veren uit, waarmee ook dit staatshoofd vervolgens het contract kan tekenen. Maar dan valt de inktpot om.
Inderdaad, alle staatshoofden hebben getekend, op één na. Want natuurlijk is ook Dolf in de buurt, en dan ontstaat er altijd narigheid, weet Alfred maar al te goed.

Een nieuw verhaal van Herman van Veen over de beminnelijkste eend ter wereld, natuurlijk met illustraties van Harald Siepermann. Het lees- en prentenboek vertelt niet alleen een ontzettend leuk en grappig kinderverhaal, het is ook een parabel waarmee aandacht wordt gevraagd voor de Rechten van het Kind. Het boek maakt onderdeel uit van de UNICEF-campagne Afspraak is afspraak - kinderrrechten zijn mensenrechten. Op 20 november 2004 is het in Nederland officiëel Wereldkinderdag, in Duitsland vond de officiële Wereldkinderdag plaats op 20 september 2004. Alfred Jodocus Kwak is de Bootschafter van UNICEF Deutschland ter ondersteuning van het Friendship programma.

Een deel van de opbrengsten van dit boek gaat naar UNICEF.

aantal pagina's:
53

mail

design © Chris Janssen